Foto: LETA

Biedrība "Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācija" augustā plāno pabeigt zivju sālīšanas ceha būvniecību, sacīja biedrības valdes priekšsēdētājs Inārijs Voits.

"Augustā plānojam nodot [ekspluatācijā]. Zivju sālīšanas cehs praktiski ir nobeiguma stadijā, jūlijā sāksim montēt iekārtas - aukstuma iekārtas un pusautomātisko zivju sālīšanas līniju, praktiski visi iekšējie apdares darbi jūlijā tiks pabeigti," sacīja Voits, piebilstot, ka darbi norit atbilstoši plānam un cehu plānots iedarbināt augusta beigās vai septembra sākumā.

Jau vēstīts, ka biedrība "Nacionālā zvejniecības ražotāju organizācija" šogad plāno ieguldīt trīs miljonus eiro zivju apstrādes attīstībā, tostarp 500 tūktošus eiro plānots ieguldīt zivju sālīšanas ceha būvniecībā, bet 2,5 miljonus eiro - citos projektos, tajā skaitā ostu aprīkojumā un iekārtās. Daļu investīciju projektu izmaksu plānots segt no Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem.

Voits iepriekš teica, ka līdz ar zivju sālīšanas cehu plānots modernizēt zivju apstrādi, lai maksimāli aizstātu roku darbu. Viņš uzsvēra, ka Latvijas zvejnieki nākotnē plāno attīstīt zivju apstrādi un nodrošināt dažādus apstrādes veidus.

"Lursoft" informācija liecina, ka biedrība "Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācija" ir dibināta 2004.gadā un tās mērķi ir zivju tirdzniecības apstākļu uzlabošana organizācijas biedriem, kā arī cenu stabilizācija, piedāvājuma koncentrācijas palielināšana, nozvejas plānu un programmu izstrāde. Tāpat "Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācija" palīdz biedriem iekārtu modernizācijā un darbības veikšanā, kā arī kontrolē organizācijas biedru veicamo zvejniecību, regulē organizācijas biedru nozvejas kvotas un īsteno citus zvejniekiem svarīgus pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!