Foto: F64

Kopumā 100 uzņēmumu un privātpersonu saistības pret valsti šā gada 1.februārī bijušas 119,18 miljoni latu, kas ir par 2,35% vairāk, nekā šā gada sākumā, kad lielākie nodokļu nemaksātāji bija palikuši valstij parādā 116,44 miljonus latu. Pirmajās divās pozīcijās joprojām ir Jevgenijs Jakovļevs un SIA “Nafta Trading”, bet trešo pozīciju metālizstrādājumu tirgotāja “Metalex” vietā ieņēmis Vadims Mitrofanovs, liecina VID interneta mājas lapā pieejamā informācija.

Jakovļeva saistības no 11,83 miljoniem latu šā gada 1.janvārī pieaugušas līdz 11,93 miljoniem latu 1.februārī.

Degvielas un kurināmā vairumtirdzniecības uzņēmums "Nafta Trading" februāra sākumā budžetā nebija samaksājis 9,16 miljonus latu, savukārt mēnesi iepriekš uzņēmuma parāds bijis 9,05 miljoni latu. Pirms gada šis uzņēmums bija trešajā vietā valsts lielāko nodokļu parādnieku sarakstā un tas valstij nebija samaksājis 3,76 miljonus latu. Uzņēmums pieder ASV reģistrētajai kompānijai "Seatech Technologies Ltd. CO" (95%) un Kirgizstānas pilsonim Nurbekam Almakučukovam (5%), liecina "Lursoft" informācija.

Trešajā vietā februāra sākumā bija Mitrofanovs ar 4,77 miljoniem latu, bet viņam ar 4,01 miljona latu parādu seko metālizstrādājumu vairumtirdzniecības uzņēmums "Metalex", kuras parāds budžetam arī janvāra sākumā bija ap 4,01 miljonu latu. Šis uzņēmums pieder uzņēmumam "Kapitālserviss" (51,22%) un Kasparam Ondzulim (48,78%).

Piektajā vietā februāra sākumā bijusi SIA "Dizaina projekti, kuras saistības no 2,9 miljoniem latu janvāra sākumā pieaugušas līdz 2,94 miljoniem latu 1.februārī. Uzņēmuma 100% īpašnieks Gunāram Ķirsonam piederošā SIA firma "Lido".

Vēl trīs parādnieki - Ēriks Mingazetdinovs, Andrejs Danengiršs un SIA "Konti" - valstij februāra sākumā bijuši parādā no 2,5 miljoniem latu līdz 2,22 miljoniem latu katrs, bet SIA "Cobold" bija parādā 2,09 miljonus latu un Agris Krūze - 1,99 miljonus latu.

Kopumā 33 juridisku un fizisku personu nodokļu parāds šā gada februāra sākumā pārsniedza viena miljona latu robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!