Foto: LETA
Lai gan aizdevēji iesaka nākamgad turpināt sabiedriskajā sektorā strādājošo štatu mazināšanu, šādus pasākumus nav plānots veikt, trešdien intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina premjers Valdis Dombrovskis (V).

Viņš norādīja, ka štatu mazināšana nākamgad gan nav plānota, bet atalgojuma līmenis sabiedriskajā sektorā strādājošajiem saglabāsies līdzšinējā apmērā. Tomēr Dombrovskis teica, ka Latvija turpina virzīties uz nosprausto mērķi, lai valstī būtu mazs un efektīvs sabiedriskais sektors, kur strādātu ne vairāk kā 8% no kopumā valstī nodarbinātajiem.

Aizdevēji iesaka vairākās iestādēs samazināt strādājošo skaitu, un uz tā rēķina paaugstināt atalgojumu atlikušajiem darbiniekiem.

Premjers piebilda, ka Latvija līdz šim strukturālo reformu jomā ir izdarījusi daudz un šajā jomā virzība ir bijusi strauja.

Dombrovskis atkārtoti pauda cerību, ka starptautiskie aizdevēji akceptēs valdības otrdien atbalstītos nākamā gada budžeta konsolidācijas pasākumus un to apjomu. Tomēr, ja vienošanos neizdosies panākt, valdība "nepieciešamības gadījumā" ir gatava strādāt pie papildu konsolidācijas pasākumiem.

Portāls "Delfi" jau ziņoja par valdības otrdien slēgtajā sēdē panākto vienošanos nākamā gada budžetu konsolidēt par 122 miljoniem latu. No tiem 28,7 miljonus latu iegūs no lielākiem nodokļu ieņēmumiem, 47,8 miljonus latu - ar tēriņu samazināšanu dažādās jomās, bet pārējo summu citādi, piemēram, pārdodot emisijas kvotas un iekasējot vairāk naudas par pārkāpumiem ceļu satiksmē, kas fiksēti ar fotoradariem.

Tikmēr aizdevēji uzstāj uz lielāku konsolidācijas apjomu, tādēļ valdība trešdien pēcpusdienā atkārtoti tiksies ar aizdevējiem un mēģinās vienoties par otrdien atbalstīto konsolidācijas apjomu un pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!