Foto: AFI

Aptuveni ceturtā daļa jeb 26% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbs pēdējā gada laikā nav būtiski mainījies, liecina TNS un LNT raidījuma "900 sekundes" veiktais pētījums.

Lūgti norādīt apgalvojumu, kas vislabāk atbilst viedoklim par pašreizējo VID darbu, 23% iedzīvotāju pauž viedokli, ka VID joprojām ir pārāk birokrātisks, savukārt 19% iedzīvotāju atzīst, ka VID salīdzinoši vairāk nodarbojas ar sodīšanu, nekā uzskaiti un nodokļu iekasēšanu.

To, ka VID darbs pēdējā gada laikā turpina pilnveidoties, norādījuši 12% respondentu. Tikpat liela iedzīvotāju daļa pauž viedokli, ka VID arvien biežāk pievēršas aktuālu problēmu risināšanai, piemēram, kontrabandas apkarošanai un cīņai ar izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Savukārt 1% iedzīvotāju ir norādījuši citu viedokli par pašreizējo VID darbu, bet 7% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauja veikta no 7. aprīļa līdz 9. aprīlim. Ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujāti 1000 Latvijas iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!