Foto: LETA

Atbalsta pasākumi ir uzņēmuši labu gaitu, un finansiālajam atbalstam piesakās gan uzņēmēji, gan strādājošie, preses konferencē pēc Ministru kabineta sēdes sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs.

Runājot par atbalstu apgrozāmajiem līdzekļiem, viņš informēja, ka līdz šim izskatīti 90% pieteikumi un piešķirti līdzekļi, vidējais apjoms vienam uzņēmumam ir virs 7000 eiro.

Atbalsts vēl nav piešķirts tiem uzņēmējiem, kuriem nepieciešami labojumi un konsultācijas. Ja Valsts ieņēmumu dienests (VID) iepriekš neprecizitāšu gadījumā vienkārši atbalstu atteica, tad patlaban VID darbinieki konsultē uzņēmumus un palīdz iesniegt precizētus datus. Šādi uzņēmumi ir vairāk nekā 700 no 3600 iesniegtajiem, tāpēc arī šī apmaksa kavējas, jo laiks, ko patērē ierēdņi apkalpojot vienu uzņēmumu, bieži vien četrkāršojies.

Grantu programmā esam saņēmuši vairāk nekā 3600 uzņēmumu iesniegumus par kopējo summu 26 miljoni eiro, dīkstāves pabalstu un subsīdijām izmaksāti teju 30 miljoni eiro.

Pozitīvas attīstības tendences vērojamas tādā sāpīgā jautājumā kā skaistumkopšana un frizieri, uzsvēra ministrs. Janvāra sākumā no 9000 atbalstam bija pieteikušies mazāk nekā 1500 strādājošie, bet pēc izmaiņu veikšanas šīs nedēļas laikā pieteikušies vairāk nekā puse. VID apstrādājis 1773 iesniegumus, un no tiem ir tikai viens atteikums, jo cilvēks, kas iesniedzis, jau trīs gadus nestrādā šajā nozarē un ir citās darba attiecībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!