Tā kā tiesāšanās dēļ nav izdevies savlaicīgi iekļaut AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pamatkapitālā Latvijas vēstniecības Briselē ēku, tās pienesums uzņēmuma pamatkapitālā samazināsies par aptuveni vienu miljonu latu, jo par šādu summu, saskaņā ar vērtētāju atzinumu, samazinājusies ēkas vērtība, liecina otrdien valdības izskatītie dokumenti.

Valdība 2008.gada 30.oktobrī nolēma valstij piederošo vēstniecības ēku Briselē, Avenue des Arts 23, ieguldīt VNĪ pamatkapitālā kā mantisko ieguldījumu kredītsaistību nodrošinājumam . Ēka un zemesgabals tolaik tika novērtēti par 7 875 000 latu. Saskaņā ar likumu vērtēšanas atzinums ir spēkā sešus mēnešus.

Tomēr VNĪ neizdevās noteiktajā termiņā piereģistrēt uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu, jo Uzņēmumu reģistrs nolēma atlikt ieraksta izdarīšanu komercreģistrā. VNĪ par šo lēmumu vērsās tiesā, un process ilga līdz pagājušā gada janvāra beigām, kad Administratīvā apgabaltiesa uzlikta par pienākumu Uzņēmumu reģistram mēneša laikā no lēmuma pieņemšanas brīža reģistrēt VNĪ pamatkapitāla izmaiņas.

Tomēr šajā laikā iepriekšējais īpašuma vērtējums vairs jau nebija spēkā. Tāpēc akciju sabiedrība "BDO Invest" to novērtēja vēlreiz, bet nu jau par ievērojami mazāku summu - 6 970 000 latu.

Līdz ar to ēkas dotais VNĪ pamatkapitāla pieaugums būs par 905 tūkstošiem latu mazāks nekā iepriekš plānots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!