Foto: F64
Šonedēļ valdība vienojas par 2018. gada valsts budžeta papildu finansējumu prioritātēm. Vislielāko papildu finansējumu nākamgad saņems Veselības ministrija (VM), liecina Finanšu ministrijas (FM) apkopotā informācija.

VM veselības aprūpes veicināšanai un citiem pasākumiem saņems 202 miljonus eiro, līdz ar to finansējums veselības nozarei pirmoreiz pārsniegs vienu miljardu eiro. Plānots, ka jau 2020. gadā finansējums veselībai sasniegs 4% no IKP.

Savukārt Aizsardzības ministrija nacionālās drošības stiprināšanai un citiem pasākumiem saņems 126,8 miljonus eiro. Jau nākamgad finansējums aizsardzībai sasniegs 2% no iekšzemes kopprodukta.

Ziņots, ka ka otrdien valdība noslēdza darbu pie nākamā gada budžeta izdevumiem, atvēlot prioritārajiem pasākumiem aptuveni 345 miljonus eiro.

Tāpat vēstīts, ka, īstenojot nemainīgu politiku, vispārējās valdības budžeta deficīts 2018. gadā būs 1% no iekšzemes kopprodukta (IKP), prognozēja FM.

Savukārt 2019. gadā deficīts varētu būt 0,9% no IKP, bet 2020. gadā tiek prognozēts budžeta pārpalikums 0,4% no IKP.

Tāpat FM prognozējusi, ka, atbilstoši jaunajām prognozēm, Latvijas ekonomikas izaugsme šogad paātrināsies līdz pat 3,7%, bet 2018. gadā būs 3,4% līmenī.

Līdz ar straujāku ekonomikas izaugsmi straujāks kļūs arī darba samaksas pieaugums, ko ietekmēs arī sarūkošie darbaspēka resursi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!