Foto: Saeimas administrācija

Saeimas vairākums lēmis, ka ceturtdien darbs pie nodokļu reformas likumprojektiem ilgs līdz pulksten 18, taču jau piektdien pulksten 10 tas tiks atsākts.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka ceturtdien Saeimas prezidija sasauktā ārkārtas sēde sākās pulksten 14.

Tajā bez jaunās nodokļu politikas reformas likumprojektiem tika vētīti arī citi jautājumi, tostarp tika lemts par parlamentārās izmeklēšanas komisijas par "valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti kriminālprocesā Nr.16870000911" locekļu ievēlēšanu.

Tā kā iepriekš valdošā koalīcija vienojās, ka neatkārtos iepriekšējo praksi un nelems par svarīgiem jautājumiem līdz rīta gaismai, deputāti lēma, ka sēdi turpinās piektdien.

Ceturtdien deputāti izskatīja vairākus ar nodokļu reformu saistītos likumprojektus, tostarp Saeima lēma, ka no nākamā gada valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksu (VSAOI) likme tiks paaugstināta par vienu procentpunktu un šie ieņēmumi tiks novirzīti veselības aprūpes nozares finansēšanai.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka trešdienas vakarā ap pulksten 22 Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pabeidza darbu pie nodokļu reformas likumprojektiem un virzīja tos izskatīšanai Saeimā.

Ar nodokļu reformu saistītos likumprojektus komisija sāka skatīt otrdienas pēcpusdienā, bet turpināja trešdien no pulksten 9 līdz aptuveni pulksten 22. Ar finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) piedalīšanos tika izskatīti ap 350 priekšlikumiem.

Likumprojekti un likumu grozījumi, par kuriem Saeima ceturtdien lēma galīgajā lasījumā, piedāvā virkni izmaiņu nodokļu jomā, tostarp nākamgad iecerēts palielināt minimālo algu līdz 430 eiro līdzšinējo 380 eiro vietā. Tāpat pieaugs maksimālais diferencētais neapliekamais minimums no līdzšinējiem 115 eiro līdz 200 eiro nākamgad, 2019. gadā tas būs 230 eiro, bet 2020. gadā sasniegs 250 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!