Foto: F64

Izdevumu summa līdz ar šā gada valsts budžeta grozījumiem varētu būt lielāka nekā plānots pašlaik, priekšlikumu vidū ir arī jautājums par dzīvokļa iegādi eksprezidenta, tagadējā Saeimas deputāta Valda Zatlera (RP) vajadzībām, pirmdien pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Budžeta grozījumiem uz otro un galīgo lasījumu esot saņemti diezgan daudzi priekšlikumi, taču koalīcijas sadarbības padomē tie vēl nav skatīti, diskusijas par tiem atstājot otrdien valdības sēdes slēgtajā daļā, kā arī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā.

Tomēr jau pašlaik paredzams, ka izdevumu daļa līdz ar iesniegto priekšlikumu izskatīšanu varētu būt lielāka nekā prognozēts, tostarp budžeta grozījumiem saņemts priekšlikums par dzīvokļa iegādi Zatlera vajadzībām.

"Skaidrs, ka, izvērtējot gan ministriju priekšlikumus, gan Saeimas deputātu priekšlikumus, būs papildus izdevumu pozīcijas, bet jebkurā gadījumā to apjoms būs ierobežots," teica Dombrovskis, kurš gan neprecizēja tēriņu griestus, atkārtoti uzsverot, ka diskusijas par budžeta izdevumiem būs valdībā un Saeimā.

Jau ziņots, ka Saeima 22.augustā pirmajā lasījumā atbalstīja 2012.gada valsts budžeta grozījumus, bet otrajā un galīgajā lasījumā tos plānots apstiprināt Saeimas plenārsēdē 13.septembrī.

Budžeta grozījumiem iesniegti vismaz 48 priekšlikumi, to skaits varētu būt lielāks, jo vienā komisijai iesniegtajā dokumentā var būt iekļauti vairāki priekšlikumi. Priekšlikumus iesniegušas visas Saeimas frakcijas.

Pašlaik budžeta grozījumi paredz 2012.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumus noteikt 4,775 miljardu latu apmērā, bet izdevumus – 4,864 miljardu latu apmērā. Tādējādi, salīdzinot ar iepriekš apstiprināto, ieņēmumus plānots palielināt par 251,3 miljoniem latu, bet izdevumus – par 219,4 miljoniem latu.

Prioritārajiem pasākumiem budžeta grozījumos paredzēti papildu 70 miljoni latu.

Tāpat ziņots, ka Zatleram par teju pusmiljonu latu pirks dzīvokli Elizabetes ielā, kurš jau pašlaik tiek īrēts viņa vajadzībām, portālu "Delfi" iepriekš informēja Valsts prezidenta kancelejas pārstāve Līga Krapāne. Apmēram 195 kvadrātmetrus plašais dzīvoklis izmaksās 484,9 tūkstošus latu - šādu cenu nosaukusi dzīvokļa pašreizējā īpašniece miljonāre Irēna Pulkinena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!