Foto: LETA
Eiropas Komisijas (EK) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvji paziņojuši par Latvijas pārskata misijas noslēgšanu, portālu "Delfi" informēja EK.

EK un SVF pārstāvji pēdējā starptautiskās finansiālās palīdzības programmas pārskata misijā Rīgā uzturējās no 28.oktobra līdz ceturtdienai.

Pēc "Latvijas Krājbankas" darbības apturēšanas, kas ietekmēja arī valdības stratēģiju attiecībā uz lidsabiedrību "airBaltic", sarunu noslēgšanai bija nepieciešams saņemt papildu informāciju no Latvijas amatpersonām. Līdz ar to misijas pārstāvji ir vienojušies par pēdējās pārskata misijas un aizdevuma programmas noslēgšanu.

Latvijas valdības politikas programmas mērķis ir palīdzēt nodrošināt noturīgu ekonomikas atveseļošanos, sekmēt valsts spēju aizņemties naudu kapitāla tirgū par pieņemamām likmēm un veicināt Latvijas spēju izpildīt nosacījumus eiro ieviešanai paredzētajā 2014. gada 1.janvārī.

"Noslēdzot šo EK un SVF pārskata misiju, ir pieejamas atlikušās aizdevuma daļas no EK un SVF un kredītlīnijas no Ziemeļvalstīm un citām ES valstīm. Tomēr, ņemot vērā Latvijas stabilo finanšu stāvokli, valdība neplāno izmantot līdzekļus, kas tai būs pieejami," teikts EK un SVF paziņojumā.

Pēc EK apstiprinājuma saņemšanas un apspriešanās ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm līdz 2012. gada janvārim varēs parakstīt un publiskot Saprašanās memoranda papildinājumu, kurā ietvertas valdības apņemšanās, par kurām panākta vienošanās pārskata vizītes laikā.

Pēc aizdevuma programmas beigām Latvija turpinās konstruktīvu politisko dialogu ar SVF un atbilstoši tā noteikumiem sāks īstenot pārraudzību pēc programmas izpildes (PPM).

PPM paredz, ka dalībnieki biežāk nekā iepriekšējās uzraudzības laikā apspriežas ar SVF, īpašu uzmanību pievēršot makroekonomikas un strukturālajai politikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!