Foto: DELFI

Ekonomikas ministrijas (EM) ietaupītos 5,3 miljonus eiro novirzīs budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", otrdien, 8. decembrī, lēma valdība.

Pēc EM sniegtās informācijas, 5,3 miljoni eiro tika ieekonomēti ministrijas budžeta apakšprogrammā "Elektroenerģijas lietotāju atbalsts", jo daļēji netika īstenoti sākotnēji plānoti pasākumi.

"Plānojot budžeta izdevumu aprēķinu 2019. gadā šim paredzētajam atbalstam, tika aplēsts, ka jau šā gada pēdējā ceturksnī tiks uzsākta jaunā Aizsargāto lietotāju datu informācijas sistēmas darbība. Tomēr sistēmas darbības uzsākšana tika atlikta līdz 2021. gada 1. janvārim dažādu papildus sistēmas izstrāžu dēļ, kā arī ilgā saskaņošanas procesa un saistītā tiesību akta papildus nepieciešamo precizējumu dēļ," skaidroja ministrijā.

Savukārt energoietilpīgo uzņēmumu komersantu, kas vēlas iegūt tiesības uz obligātā iepirkuma komponentes samazinājumu, aktivitāte un to pieteikto kompensējamo izmaksu apjoms ir bijis mazāks nekā plānots.

Līdz ar to EM ierosināja pārdalīt ietaupītos 5,3 miljonus eiro uz budžeta programmu "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", lai nepieciešamības gadījumā būtu iespējams operatīvi piešķirt līdzekļus neparedzētiem gadījumiem, t.sk. ar Covid-19 izplatību saistītā valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!