Foto: DELFI

Ekonomikas ministrija (EM) pastāvēs uz to, lai tiktu saglabāts mikrouzņēmumu nodoklis 9% apmērā, piektdien ikmēneša Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sapulcē solīja ekonomikas ministres biroja vadītājs Gatis Ābele.

Kā informēja padomes pārstāve Krista Garkalne, EM cer, ka, saglabājot mikrouzņēmumu nodokli pašreizējā apmērā, tiks veicināta nodokļa nomaksa un legālā nodarbinātība.

Ābele LOSP informēja par jautājumiem, kas attiecas uz enerģētikas nozares problēmu risināšanu, - vairākkārtīgi diskutēto un neatrisināto jautājumu par elektroenerģijas tarifu samazināšanu, obligātās iepirkuma komponentes (OIK) nesamērīgajām likmēm, par ko maksā jebkurš elektroenerģijas patērētājs, kā arī Enerģētikas attīstības pamatnostādņu 2014.-2020.gadam projektu.

Par šiem jautājumiem plašāka diskusija ar ekonomikas ministri Danu Reiznieci-Ozolu tiks rīkota 13.februārī, informēja Garkalne.

Ābele LOSP sapulcē norādījis, ka ražojošām saimniecībām vislielāko elektrības rēķina daļu veido sadales tīklu apkalpošanas izdevumi, kurus EM centīšoties diferencēt, veidojot sistēmu, ka par sadales tīkla lietošanu maksātu visi pārvadē iesaistītie patērētāji, - šis jautājums vēl esot projekta stadijā.

Jaunas vēsmas elektroenerģijas tirgū varētu ienākt līdz ar jaunā kabeļa Zviedrija-Lietuva atvēršanu no 2016.gada, kas dos iespēju samazināt kopējā tarifa cenu, bet pašreiz prioritāšu saraksta augšgalā ir atrisināt OIK jautājumu, lai samazinātu elektroenerģijas gala izmaksas pārstrādes uzņēmumiem, norādīja Ābele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!