Foto: Publicitātes foto

Finanšu ministrija (FM) apkopojusi pārmaiņas, ko piedzīvojuši dažādi objekti visā Latvijā, pateicoties Eiropas Savienības (ES) fondu investīcijām 2007.–2013. gada plānošanas periodā.

Savukārt 2014.-2020. gada ES fondu plānošanas perioda pirmajos nepilnos divos gados Latvijā jau ir apstiprināti investīciju projekti ar ES līdzfinansējumu 372 miljonu eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja FM valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards.

Jau šobrīd Latvijā ir noslēgti līgumi ar finansējuma saņēmējiem par 15 ES fondu projektu īstenošanu ar ES līdzfinansējumu 226 miljonu eiro apmērā, ieguldot ES finansējumu ceļu infrastruktūras sakārtošanā, plūdu risku novēršanā, nodarbinātības veicināšanā, jauniešu iesaistē izglītībā un darba tirgū, kā arī sociālās iekļaušanas jomā. Tāpat, lai nodrošinātu augstu gatavības pakāpi un investīciju straujāku apriti, vairāki prioritāri projekti uzsākti par pašu finansējuma saņēmēju līdzekļiem. Pēc normatīvā regulējuma sagatavošanas tie tiks pieteikti finansēšanai no ES fondiem.

"ES fondu 2014. - 2020. gada plānošanas perioda fondu finansējums ir sācis strādāt jau vairākās nozarēs, tomēr darba vēl ir gana, lai arī turpmākajos gados būtu iespējams arvien straujāk un vairāk atvērt jaunas projektu iesniegumu atlases finansējuma saņemšanai un valsts attīstībai nozīmīgu projektu īstenošanai. Mūsu interesēs ir pēc iespējas efektīvāk nodrošināt investīciju pieejamību ikkatrā no plānotajiem investīciju ieguldījuma virzieniem, lai radītu jaunas darbavietas un nodrošinātu ekonomikas izaugsmi," sacīja Eberhards.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!