Foto: LETA

Iekšlietu ministrija (IeM) nav pilnībā apmierināta ar nākamā gada budžetu iekšlietu resoram, taču jāstrādā ar to finansējumu, kāds tiks piešķirts, trešdien pēc Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas žurnālistiem teica Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Signe Bole.

Nevarētu teikt, ka esam apmierināti, jo vienmēr var vairāk, bet mēs esam priecīgi par to, kas mums ir. Strādāsim ar tiem līdzekļiem, ko mums piešķir. Mēs esam priecīgi par visu ko esam saņēmuši," atbildot uz jautājumu, vai ministrija ir apmierināta ar budžeta projektā paredzēto finansējumu iekšlietu resoram, sacīja Bole, piebilstot, ka budžets jāvērtē kontekstā arī ar, piemēram, mediķu un skolotāju zemajām algām. Tāpat viņa norādīja, ka par budžetu vēl jālemj Saeimai.

Kā būtisku Bole uzsvēra plānoto atlīdzības palielinājumu izmeklētājiem, kas strādā ar apjomīgām un sarežģītām lietām.

Viņa norādīja, ka tas ir vērtējams pozitīvi, jo izmeklētājiem būs motivācija strādāt. "Vēl cīnāmies par izmeklētāju algu pielīdzināšanu prokuroru atalgojumam. Ir noteikumi, kas nosaka, ka ir jāpielīdzina, taču tas vēl šobrīd tā nav. Bet 2020. gada budžeta projektā šī nauda ir paredzēta," skaidroja Bole.

IeM Finanšu vadības departamenta direktore Larisa Tumaņana žurnālistiem norādīja, ka 2020. gada budžeta projektā paredzēts atalgojuma kāpinājums arī viszemāk atalgotajām amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm.

Taču iekšlietu struktūras amatpersonu ar speciālo dienesta pakāpi vidusslānis atalgojuma ziņā neietilpst paredzamajā atalgojuma pielikumā. Līdz ar to atlīdzības jautājums ir ļoti sāpīgs, taču IeM strādā pie šī jautājuma – meklē iespējas pārvirzīt iekšējos resursus, lai atalgojuma sistēma ir vienota un visiem būtu motivācija strādāt, skaidroja Tumaņana.

2020. gada budžetā iekšlietu sistēmai plānoti 414 916 483 eiro. Kā prioritārie pasākumi izvirzīti atlīdzības palielināšana iekšlietu nozares amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, kas veic tiešās funkcijas, nodrošinot iekšējo drošību, kadeta mēnešalga palielināšana, izmeklētāju mēnešalgas pielīdzināšana rajona prokurora mēnešalgai, kā arī speciālo transportlīdzekļu, kas nepieciešama dienesta pienākumu pildīšanai IeM padotībā esošajiem dienestiem, uzturēšanai, remontam un arī jaunu vienību iegādei.

Tāpat prioritārs pasākums ir iekšlietu resora informācijas aprites drošības uzlabošana.

Vēl pie IeM prioritārajiem pasākumiem ir turpināt valsts robežas joslas iekārtošanu uz Latvijas-Krievijas robežas un Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!