Foto: LETA

Japānas kredītreitingu aģentūra "R&I" saglabājusi Latvijas kredītreitingu "A" līmenī ar stabilu kredītreitinga nākotnes novērtējumu, liecina Valsts kases publiskotā informācija.

"R&I" prognozē, ka Latvijas ekonomikas izaugsmes temps samazināsies, ko ietekmēs augstā inflācija un lielākās daļas Eiropas valstu, kas ir Latvijas tirdzniecības partneres, ekonomikas lejupslīde.

Vienlaikus aģentūra atzīmē, ka Latvijas spēcīgā uzņēmējdarbības vide un nākamajos gados pieejamais Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums, kuru var izmantot ekonomikas potenciāla kāpināšanai un demogrāfisko izaicinājumu risināšanai, ļauj prognozēt, ka vidējā termiņā Latvijas ekonomika atgriezīsies pirms Covid-19 pandēmijas izaugsmes līmenī.

Aģentūra arī min, ka, ņemot vērā Latvijas paveikto enerģētiskās neatkarības stiprināšanas jomā, pastāv maza varbūtība, ka energoresursu pieejamības ierobežošana no Krievijas puses negatīvi ietekmēs Latvijas ekonomiku.

Tāpat aģentūra norāda, ka valsts parāda līmenis, kā arī tā apkalpošanas izdevumi, ir zemāki par ES valstu vidējiem rādītājiem un nesaskata riskus valsts parāda ilgtspējai.

Iepriekšējo Latvijas kredītreitinga paziņojumu "R&I" publicēja 2021.gada 13.decembrī, kad apstiprināja Latvijas kredītreitingu "A" līmenī, saglabājot stabilu kredītreitinga nākotnes novērtējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!