Foto: Saeimas administrācija

Jaunajai valdošajai koalīcijai nāksies atgriezties pie diskusijas par mikrouzņēmumu nodokļa apmēru pēc 2015. gada, ceturtdien, izklāstot Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pozīciju, ”Frakciju viedokļos” pauda deputāte Dana Reizniece-Ozola.

Viņasprāt, jautājums par to, vai no 2015. gada tiks sākta pakāpeniska mikrouzņēmumu nodokļa likmes palielināšana, ir jāizlemj vēl šīs Saeimas pilnvaru laikā. Pēc Reiznieces-Ozolas teiktā, parlamentam būtu jāvērtē iespējas saglabāt nodokli pašreizējā, tas ir, 9% apmērā no uzņēmuma apgrozījuma vai arī diferencēt likmes atkarībā no apgrozījuma apmēra un uzņēmuma "vecuma".

"Delfi" jau ziņoja, ka pērnā gada novembra sākumā, skatot galīgajā lasījumā 2014. gada valsts budžeta likumprojektu paketi, Saeima atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz no 2015. gada 1. janvāra uzsākt pakāpeniska mikrouzņēmumu nodokļa palielināšanu, kas gan neskars pavisam mazus mikrouzņēmumus, proti, tādus, kuru apgrozījums gadā nepārsniedz 7000 eiro.

Šādiem mikrouzņēmumiem nodokļa likme tiks saglabāta līdzšinējā, tas ir, 9% apmērā no apgrozījuma.

Turpretī mikrouzņēmumiem, kuru apgrozījums pārsniedz 7000 eiro gadā, 2015. gadā nodoklī būs jāmaksā jau 11% no apgrozījuma. Turpmākajos gados šī nodokļa likme pieaugs vēl vairāk - 2016. gadā tā būs 13%, bet, sākot no 2017. gada - jau 15% no apgrozījuma.

Minētie likuma grozījumi tika pieņemti pēc uzstājīgas neatkarīgās deputātes Elīnas Siliņas prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!