Foto: LETA

Visi koalīcijas partneri ir saprotoši par jaunu līdzekļu prasīšanu no valsts budžeta, portālam "Delfi" norādīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Komentējot bijušā finanšu ministra Andra Vilka ( V) izteikumus, ka līdzekļu neparedzētiem gadījumiem tēriņi liecina, ka priekšvēlēšanu un valdības veidošanas karstumā budžets sagatavots nekvalitatīvi, Straujuma teica, ka pašlaik nesaskata riskus saistībā ar šā gada budžetu.

"Budžets kopumā pildās," viņa teica, piebilstot, ka pirmajā ceturksnī neizpilde bija 0,5% apmērā, kas ir nebūtiski.

Arī par programmu "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" valdībā panākta vienošanās  - ja kādam pasākumam būs nepieciešams būtisks finansējums, tad līdzekļi noteiktu procentu apmērā tiks pārdalīti no visām ministrijām.

Taču pašlaik šādi liela apmēra neparedzēti gadījumi neesot plānoti, piebilda Straujuma. Turklāt summa, kas esot iezīmēta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, vēl neesot piešķirta, līdz ar to "nauda mums ir". "Finanšu ministri vienmēr runā ļoti piesardzīgi," sacīja premjere.

Atbildot uz jautājumu par koalīcijas partneru atbalstu piesardzīgai līdzekļu dalīšanai, Straujuma minēja, ka visi partneri ir ļoti saprotoši.

"Naudu nevar ņemt ne no kurienes. Tā kā, ja būs nepieciešama vēl nauda, mums būs jāņem no ministrijām," viņa teica. Lai arī ministri mēdz iesniegt papildu pieprasījumus, bet pagaidām valdība ir diezgan pragmatiska, atzina Straujuma.

Jau vēstīts, ka Vilks intervijā TV3 raidījumam "Nekā Personīga" norādīja -tas, kas notiek ar līdzekļiem ārkārtas gadījumiem rāda, ka priekšvēlēšanu un valdības veidošanas karstumā budžets sagatavots nekvalitatīvi un tāpēc tas jālāpa ar naudu, kas būtu jātur rezervē plūdu vai vētru gadījumiem.

Vilks arī pieļāva, ka drīz Latvijā varētu būt atkal jauna valdība, jo valdībā joprojām ir politiskie spēki, kas uzsver - mazāk domāt par taupīšanu un vairāk par tērēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!