Foto: LETA

Valdības plānotā atteikšanās no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes samazināšanas nākamgad ir pareizs lēmums, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" teica Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Viņš norādīja, ka IIN ieņēmumi budžetā ir būtiski, tādēļ budžeta stabilitātes vārdā ir pareizi atkāpties no iepriekšsolītās likmes samazināšanas.

"Budžeta stabilitātes vārdā, es domāju, ka tas būtu tikai pareizs lēmums. Tā ir būtiska ieņēmumu pozīcija un ņemot vērā garo vēlmju sarakstu, vēl atteikties no papildus ienākumiem būtu nepareizi," teica centrālās bankas vadītājs.

Savukārt uz jautājumu, vai ir jāpaaugstina nodokļi, Rimšēvičs uzsvēra, ka ir jādomā, kā nopelnīt vairāk. "Ir jādomā, kā vairāk nopelnīt. Tas ir pats galvenais. Tagad visi ir naski uz dalīšanu, grib izsist papildus līdzekļus, bet ir jādomā, kā nopelnīt, atrast labākās tirgus nišas, kā radīt uzņēmējiem labvēlīgākus spēles noteikumus," teica Rimšēvičs.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma paziņojusi, ka nākamgad IIN, visticamāk, nebūs iespējams samazināt.

Valdība darbu pie nākamā gada budžeta plāno sākt vasaras sākumā.
No šā gada 1.janvāra Latvijā iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme ir 23% pretstatā 24% pērn. Likumā paredzēts, ka 2016.gadā iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme jāsamazina līdz 22%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!