Foto: F64

Latvijas Televīzijas (LTV) finansējums šogad no valsts budžeta būs mazāks nekā gadu iepriekš, liecina Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sniegtā informācija.

Padome šonedēļ apstiprināja LTV budžetu 2016. gadam. Dotācija no valsts budžeta LTV plānota 12,2 miljonu apmērā, kas ir samazinājums par 374 tūkstošiem eiro salīdzinot ar 2015. gadu. Plānotie LTV pašas ieņēmumi pārsniedz četrus miljonus eiro. LTV izdevumi plānoti 16,7 miljonu eiro apmērā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar sabiedriskā pasūtījuma plānu 2016. gadam, LTV uzdevumi ir saglabāt LTV kanālu kopējo skatīšanās laika daļu lielāku par 16%, saglabāt LTV1 kanāla skatīšanās laika daļu auditorijā no 35-64 gadiem lielāku par 8%, nodrošināt interneta platformai "LSM.lv" vidējo mēneša unikālo apmeklētāju skaitu virs 220 tūkstošiem cilvēku, saglabāt LTV skatītāju apmierinātību ar satura kvalitāti virs 70% līmenī, nodrošināt LTV reklāmas ieņēmumu saglabāšanu 2015.gada līmenī.

LTV veidotā oriģinālsatura apjoms šogad plānots 3207 stundas.

27% finansējuma plānots novirzīt ziņu raidījumiem, 18% - informatīvi analītiskajām programmām, 15% - sporta raidījumiem, 9% - kultūras raidījumiem, bet pārējo budžeta daļu izglītības un zinātnes raidījumiem, bērnu un pusaudžu programmām, izklaides raidījumiem, reliģiskas ievirzes raidījumiem, kā arī filmu slejām.

LTV īstenos "LSM.lv" finanšu pārvaldi, tāpēc NEPLP vērsīsies Finanšu ministrijā ar apropriācijas lūgumu par valsts dotācijas līdzekļu 142 568 eiro apmērā pārcelšanu no Latvijas Radio budžeta uz LTV budžetu.

Pētījumu kompānijas "TNS Latvia" dati liecina, ka skatītākais kanāls šā gada janvārī bija TV3, kura vērošanai veltīti 9,7% no kopējā televīzijas skatīšanās laika. Otrs skatītākais bija kanāls LTV1, kura skatīšanās laika daļa bija 9,6%. Savukārt trešais skatītākais bija kanāls PBK, kura skatīšanās laika daļa bija 9,1%.

LTV7 kanāla skatīšanās daļa ir 2,7%.

Skatītāko raidījumu tops janvārī liecina, ka no LTV raidījumiem labākais rādītājs ir "Panorāmai" sestdienās, kas ierindojas piektajā vietā. To vēroja vidēji 8,2% jeb 160,3 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!