Foto: F64
Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) kopumā atbalsta ideju piemērot mikrouzņēmuma nodokļa likmi 9% apmērā uzņēmuma pirmajos trīs darbības gados.

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone atzina, ka, ja šādi grozījumi tiks pieņemti, pats būtiskākais ir, lai pēc laika atkal regulējums netiktu mainīts.

"Vissliktākā no uzņēmēja viedokļa ir situācija, kad ar solīto nevar ilgtermiņā rēķināties, un mikrouzņēmuma nodokļa izmaiņas tā salīdzinoši īsajā pastāvēšanas laikā jau ir pārlieku bieži pārspriestas," teica Meņģelsone.

Jau ziņots, ka pēc plašām diskusijām Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien konceptuāli atbalstīja likumprojektu, kas paredz piemērot mikrouzņēmuma nodokļa likmi 9% apmērā uzņēmuma pirmajos trīs darbības gados.

Plānots, ka likumprojekts ar priekšlikumiem uz otro lasījumu tiks būtiski pilnveidots. Paredzēts, ka Saeima šos likuma grozījumus pirmajā lasījumā skatīs nākamnedēļ un priekšlikumus uz otro lasījumu varēs iesniegt trīs nedēļas.

Šo ideju atbalstīja arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK). LTRK vadītājs Jānis Endziņš stāstīja, ka šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija tās priekšsēdētāja Kārļa Šadurska (V) vadībā ir devusi cerību, ka vismaz biznesa sākšanas posmā un tāpat arī jaunā regulējuma pārejas periodā trīs gadus tiks saglabāta līdzšinējā - 9% - mikrouzņēmumu nodokļa likme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!