Foto: LETA

Kopš 4. decembra Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) saņēmusi 33 tūrisma nozares uzņēmumu iesniegumus, kas nozīmē, ka aktivitāte ir diezgan liela, preses konferencē par atbalstu uzņēmumiem sacīja LIAA vadītājs Kaspars Rožkalns.

Kopējais valdības atvēlētā atbalsta apjoms ir 4,7 miljoni eiro, un šobrīd 33 uzņēmumi pieteikušies atbalstam par kopējo summu 877 tūkstoši eiro.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets 3. novembra sēdē atbalstīja Ekonomikas ministrijas priekšlikumu 4,746 miljonus eiro novirzīt atbalstam viesnīcām operacionālo izmaksu segšanai, tajā skaitā, darbinieku atalgojuma izmaksai, komunālo maksājumu un dažādu citu maksājumu segšanai. Pagājušajā nedēļā tika saņemts Eiropas Komisijas apstiprinājums, un uzsākta pieteikumu pieņemšana.

LIAA sāka pieņemt uzņēmumu pieteikumus 4. decembrī.

Būtiski, ka, koriģējot noteikumus, tika koriģēts salīdzinājuma periods, uzsvēra Rožkalns. Pavasarī piedāvātajā programmā tika skatīts kritums konkrētajā mēnesī pret iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi. Tagad šis kritums tiek skatīts pret 2019. gada vidējo rādītāju, kas nozīmē, ka atbalstam var pieteikties arī uzņēmumi, kas darbu sākuši pērnā gada otrajā pusē, un pavasara programmā atbalstam nekvalificējās.

LIAA ir proaktīvi izsūtījusi epastus viesnīcām, kas pieteicās atbalstam pirmajā reizē, lai tās izvērtētu vēlmi un iespējas pieteikties komunālo jeb apgrozāmo līdzekļu atbalstam, uzsvēra Rožkalns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!