Rīgas domes (RD) deputāti ceturtdien otro dienu turpināja spriest par nākamā gada galvaspilsētas budžetu, kas plānots ar 5% deficītu. Pusotru dienu opozīcijas deputāti izprašņāja Rīgas "galveno grāmatvedi" jeb domes Finanšu departamenta direktori Ilgu Tiknusi, pēc tās – domnieki ķērās klāt debatēm par 2018. gada pilsētas budžetu. Līdz balsošanai politiķi netika, sēdei izsludināts pārtraukums līdz piektdienai.

Portāls "Delfi" piedāvāja sekot notikumiem līdzi teksta tiešraidē.

Par budžetu domnieki sāka spriest trešdien. Jau rīta agrumā opozīcijas partijas paziņoja, ka budžetu neatbalstīs, bet pie Rātsnama durvīm pulcējās vairāki desmiti iedzīvotāju, mudinot domi glābt Āgenskalna tirgu.

Spriešana par budžetu trešdien sākās pulksten 11 un ar vairākiem pārtraukumiem ilga līdz pulksten 19. Visu dienu uz domes opozīcijas deputātu jautājumiem atbildēja par "Rīgas galveno grāmatvedi" nodēvētā domes Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse.

Galveno opozicionāru nepatiku un jautājumus izpelnījās plānotā 108 miljonu eiro dotācija pašvaldības SIA "Rīgas satiksme", kas veido desmito tiesu no visiem 955 miljonu eiro budžeta izdevumiem.

Ar ieskatu nākamā gada budžetā, trešdienas sēdes gaitu, kā arī tajā notikušajiem kurioziem iespējams iepazīties pirmās dienas teksta tiešraides arhīvā.

Ziņots, ka nākamā gada budžetu jau akceptējusi mēra Nila Ušakova (S) vadītā Finanšu un administrācijas lietu komiteja, taču galavārds jāsaka domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!