Foto: DELFI

Kopumā 100 uzņēmumu un privātpersonu saistības pret valsti šā gada 1.martā bijušas 113,51 miljons latu. Mēneša laikā mainījies lielāko nodokļu parādnieku trijnieks – pirmajā vietā joprojām ir Jevgenijs Jakovļevs, bet līdzšinējo otro lielāko nodokļu parādnieku SIA "Nafta Trading" nomainījis Vadims Mitrofanovs, trešajā vietā atstājot metālizstrādājumu tirgotāju "Metalex", liecina VID interneta mājas lapā pieejamā informācija.

Jakovļeva saistības no 11,93 miljoniem latu 1.februārī pieaugušas līdz 12,02 miljoniem latu 1.martā. Savukārt Mitrofanova saistības pret valsti 1.martā bijušas 4,81 miljons latu, tādejādi viņa saistības pieaugušas, jo februāra sākumā bija Mitrofanova parāds budžetam bija 4,77 miljoni latu.

"Metalex" parāds budžetam marta sākumā bija 4,01 miljons latu. Šī uzņēmuma parādsaistību apjoms saglabājies iepriekšējā apjomā. "Metalex" pieder SIA "Kapitālserviss" (51,22%) un Kasparam Ondzulim (48,78%).

Ceturtajā vietā nodokļu nemaksātāju sarakstā marta sākumā VID ierindojis SIA "Dizaina projekti" ar 2,97 miljoniem latu, kas mēnesi iepriekš ar 2,94 miljoniem latu bija piektajā vietā. Uzņēmuma 100% īpašnieks Gunāram Ķirsonam piederošā SIA firma "Lido".

Piektais lielākais nodokļu nemaksātājs marta sākumā pēc VID datiem bijis Ēriks Mingazetdinovs, kura saistības bijušas 2,54 miljoni latu, sestajā vietā ierindots Andrejs Danengiršs ar 2,44 miljonu latu parādu, septītajā - SIA "Konti" ar 2,24 miljonu latu parādu.

Astotajā vietā nodokļu nemaksātāju sarakstā pēc VID datiem marta sākumā bijusi SIA "Cobold" ar 2,12 miljonu latu parādu, devītajā - Agris Krūze ar 1,99 miljonu latu parādu, bet desmitajā vietā 1.martā VID bija ierindojis Ģirtu Leimani ar 1,89 miljonu latu parādu budžetam.

Kopumā 36 uzņēmumu un privātpersonu saistības 1.martā pārsniegušas 1 miljona latu robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!