Foto: Shutterstock

Šā gada oktobra sākumā vairāk nekā 44 50 nodokļu parādnieku, kuru saistības pret valsti bijušas vairāk nekā 150 eiro, pirmais trijnieks, salīdzinot ar septembri, palicis nemainīgs. Tāpat faktiski nav mainījusies šo uzņēmumu saistību kopsumma – līdzīgi kā septembra sākumā lielāko trīs nodokļu nemaksātāju parāds valstij bijis 74,3 miljoni eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publiskotie dati.

Lielākais nodokļu parādnieks oktobra sākumā, tāpat kā septembra sākumā, ar 39,26 miljonu eiro saistībām bijis kuģu bunkurēšanas pakalpojumu sniedzējs "Vexoil Bunkering", otrais – kokmateriālu un būvmateriālu vairumtirdzniecības starpnieku SIA "Ormus" ar 21,03 miljonu nodokļu parādu, bet trešais – bronzas stieņu un cauruļu ražotājs SIA "Bebriko Ltd" ar 14, 01 miljona eiro parādu.

Ceturtajā vietā oktobra sākumā, tāpat kā pirms mēneša, ar 12,96 miljonu eiro parādu bijis atkritumu pārstrādātājs SIA "Riepu bloki", kas 2018. gada janvārī pasludināts par maksātnespējīgu, piektajā vietā ar 12,32 miljonu eiro parādu VID bija ierindojis AS "Krāsainie lējumi", kas par maksātnespējīgu atzīta 2014. gada februārī. Šīs sabiedrības nodokļu parāds valstij mēneša laikā būtiski nav mainījies.

Saraksta sestajā vietā ar 7,78 miljonu eiro parādu oktobra sākumā bijusi elektronisko un telekomunikācijas iekārtu vairumtirgotāja SIA "Zomejs", kas par maksātnespējīgu atzīta 2018. gada martā. Arī šī uzņēmuma parāds valstij mēneša laikā nav būtiski mainījies.

Septītajā vietā oktobra sākumā ar 6,73 miljonu eiro parādu VID bija ierindojis kosmētikas ražotāju AS "Dzintars", kas arī septembra sākumā bija septītajā vietā nodokļu parādnieku sarakstā. "Dzintara" saistības pret valsti mēneša laikā nav būtiski mainījušās.

Astotajā vietā ar 6,72 miljonu saistībām bijusi 2006. gadā Uzņēmumu reģistrā reģistrētā ķīmisko vielu vairumtirgotāja un naftas pārstrādes produktu ražotāja SIA "Himbalt", devītajā ar 6,71 miljona eiro parādu ierindota alumīnija ražotāja AS "A Holding", kas iepriekš saucās AS "Dīlers", bet desmitajā ar 3,94 miljonu eiro parādu ierindota SIA "Gate MS", kuras darbību VID apturējis septembra beigās.

Nodokļu parādi, kas pārsniedz vienu miljonu eiro, oktobra sākumā bijuši vairāk nekā 60 juridiskām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!