Foto: F64

Šā gada augusta sākumā vairāk nekā 47 590 nodokļu parādnieku, kuru saistības pret valsti bijušas vairāk nekā 150 eiro, kopējais nodokļu parāds bijis 654,28 miljoni eiro. Pirmo 10 nodokļu nemaksātāju “tops” palicis nemainīgs, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) augusta sākumā apkopotie dati.

Šā gada jūlija sākumā vairāk nekā 44 700 nodokļu parādnieku kopējais nodokļu parāds bijis 642,46 miljoni eiro. Lielākais nodokļu parādnieks ar 39,26 miljonu eiro saistībām bija kuģu bunkurēšanas pakalpojumu sniedzējs "Vexoil Bunkering", kas arī augusta sākumā ir bijis lielākais nodokļu parādnieks. Tā saistību apjoms pret valsti nav būtiski mainījies.

Otrais lielākais nodokļu parādnieks gan jūlija sākumā, gan arī augusta sākumā bija kokmateriālu un būvmateriālu vairumtirdzniecības starpnieku SIA "Ormus" ar 21,03 miljonu nodokļu parādu. Šī uzņēmuma parāds mēneša laikā nedaudz pieaudzis – jūlija sākumā tas bija 20,99 miljoni eiro. Trešajā vietā ar 14,01 miljona eiro parādu augusta sākumā, tāpat kā pirms mēneša, bija bronzas stieņu un cauruļu ražotāja SIA "Bebriko Ltd", kas 2015. gada decembrī atzīts par maksātnespējīgu.

Ceturtajā vietā augusta sākumā ar 12,96 miljonu eiro parādu tāpat kā pirms mēneša bijis atkritumu pārstrādātājs SIA "Riepu bloki", kas 2018. gada janvārī pasludināts par maksātnespējīgu, piektajā vietā ar 12,32 miljonu eiro parādu jūlija sākumā VID bija ierindojis AS "Krāsainie lējumi", kas par maksātnespējīgu atzīta 2014. gada februārī. Šīs sabiedrības nodokļu parāds valstij mēneša laikā būtiski nav mainījies.

Saraksta sestajā vietā ar 7,78 miljonu eiro parādu augusta sākumā bijusi elektronisko un telekomunikācijas iekārtu vairumtirgotāja SIA "Zomejs", kas par maksātnespējīgu atzīta 2018. gada martā. Arī jūlija sākumā tās parāds valstij bija 7,78 miljoni eiro.

Septītajā vietā augusta sākumā ar 6,71 miljona eiro parādu ierindota alumīnija ražotāja AS "A Holding", kas iepriekš saucās AS "Dīlers". Šīs kompānijas parāds mēneša laikā nedaudz pieaudzis – jūlija sākumā tas bija 6,63 miljoni eiro.

Astotajā vietā ar 6,54 miljonu eiro parādu augusta sākumā bijusi 2006. gadā Uzņēmumu reģistrā reģistrētā ķīmisko vielu vairumtirgotāja un naftas pārstrādes produktu ražotāja SIA "Himbalt". Šī uzņēmuma nodokļu parāds mēneša laikā nedaudz pieaudzis. Pēc Uzņēmumu reģistru apkalpojošās formas "Lursoft" datiem, šā gada 29. jūlijā VID pieņēmis lēmumu par uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšanu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir 1971. gadā dzimušais Baltkrievijas pilsonis Artjoms Haroška.

Devītajā vietā augusta sākumā ar 6,41 miljona eiro parādsaistībām VID bija ierindojis kosmētikas ražotāju AS "Dzintars", kuras saistības pret valsti mēneša laikā nav būtiski mainījušās, bet desmitajā vietā ar 4,18 miljona eiro saistībām bija ar zīmolu "Latvijas nafta" strādājošā degvielas vairumtirgotāja SIA "East-West Transit", kuras parāds mēneša laikā nedaudz sarucis – jūlija sākumā tās parādsaistības bija 4,26 miljoni eiro.

Nodokļu parādi, kas pārsniedz vienu miljonu eiro, augusta sākumā bijuši vairāk nekā 70 juridiskām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!