Foto: Shutterstock
Par valsts lielākajiem nodokļu parādniekiem atzīto 100 uzņēmumu un privātpersonu saistības pret valsti šā gada marta sākumā bijušas 191,3 miljoni eiro, kas ir par 13 miljoniem eiro vairāk nekā šā gada februāra sākumā, kad parādi budžetam bija 178,3 miljoni eiro.

Kā liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) interneta mājaslapā pieejamā informācija, starp uzņēmumiem un privātpersonām, kurām ir lielākās saistības pret valsti, pirmajā pozīcijā marta sākumā ar 18,86 miljonu eiro saistībām bijis Jevgenijs Jakovļevs, kam seko Vadims Mitrofanovs ar 7,55 miljonu eiro parādu, bet trešajā vietā ar 7,54 miljonu eiro parādu bijusi AS "Krāsainie lējumi".

Ceturtajā vietā ar 6,9 miljonu eiro ierindota SIA "AVT Nafta", kurai ar 6,38 miljonu eiro parādu seko SIA "Chemi Baltic". Sestajā vietā ar 3,6 miljonu eiro parādu ierindots Ēriks Mingazetdinovs.

Septītajā vietā marta sākumā ar 3,46 miljonu eiro saistībām bijis Andrejs Danegrišs, astotajā ar 3,42 miljonu eiro parādu bijusi SIA "Goba Innovations", devītajā vietā ar 3,39 miljonu eiro parādu ierindota SIA "Cobold", bet desmitajā vietā ar 3,28 miljonu eiro saistībām bijusi SIA "Konti".

Pēc VID datiem, kopumā 80 uzņēmumu un privātpersonu saistības pret valsti šā gada marta sākumā pārsniegušas miljona eiro robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!