Foto: F64
Kopumā 100 uzņēmumu un privātpersonu saistības pret valsti šā gada 1.maijā bijušas 118,18 miljoni latu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Publiskojamo datu bāzē pieejamā informācija.

Lielāko nodokļu parādnieku trijnieka galvgalī joprojām ir Jevgenijs Jakovļevs, kura saistības pret valsti ir 12,23 miljoni latu, viņam seko Vadims Mitrofanovs ar 4,89 miljonu latu saistībām, bet trešais lielākais valsts nodokļu parādnieks ir SIA "Metalex" ar 4,01 miljona latu parādu. "Metalex" pieder SIA "Kapitālserviss" (51,22%) un Kasparam Ondzulim (48,78%).

Ceturtajā vietā nodokļu nemaksātāju sarakstā maija sākumā VID ierindojis SIA "Chemi Baltic" ar 3,89 miljonu latu saistībām, kurš 100% pieder Eduardam Podgorelovam, piektajā vietā ir SIA "Dizaina projekti" ar 2,97 miljoniem latu. Uzņēmuma 100% īpašnieks Gunāram Ķirsonam piederošā SIA firma "Lido".

Sestais lielākais nodokļu nemaksātājs maija sākumā pēc VID datiem bijis Ēriks Mingazetdinovs, kura saistības bijušas 2,54 miljoni latu, septītajā vietā ierindota SIA "East West Transit" ar 2,52 miljonu latu saistībām, astotajā bijis Andrejs Danengiršs ar 2,43 miljonu latu parādu.

Devītajā vietā bijusi SIA "Konti" ar 2,27 miljonu latu parādu, bet desmitajā vietā nodokļu nemaksātāju sarakstā pēc VID datiem maija sākumā bijusi SIA "Cobold" ar 2,15 miljonu latu parādu.

Kopumā 35 uzņēmumu un privātpersonu saistības pret valsti maija sākumā pārsniegušas vienu miljonu latu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!