Foto: LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina politiķus minimālo algu celt pakāpeniski, nevis uzreiz viena gada laikā par 50 eiro, portālu "Delfi" informēja LTRK pārstāve Rūta Grikmane.

LTRK ieskatā minimālās algas celšana par 50 eiro var būt liktenīga daudziem uzņēmumiem reģionos, kur var sākties darbinieku atlaišana. Biedrība skaidro, ka daudzi uzņēmumi nespēs pusgada laikā nodrošināt tik strauju produktivitātes kāpumu, lai izturētu minimālās algas radīto izmaksu palielinājumu.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš vērš uzmanību, ka daļa cilvēku var palikt bez darba un algas vispār, "jo uzņēmējam nāksies vai nu samazināt strādājošo skaitu, vai pieņemt pavisam galēju lēmumu – pārtraukt strādāt".

"Minimālās algas lēzenāks kāpums ir viens no jautājumiem, kas saglabāts atklāts sarunās ar premjeru. Varbūt, kad sāksies kolektīvās atlaišanas, politiķi sāks iedziļināties un sapratīs, cik šāda viņu iegriba izmaksā uzņēmējiem un galu galā arī pašiem iedzīvotājiem?" vaicā Endziņš.

LTRK norāda, ka, lai rūpētos par mazāk turīgajiem cilvēkiem, būtiski izvēlēties pavisam citu ceļu – straujāku neapliekamā minimuma celšanu, pielīdzinot to citām Eiropas Savienības valstīm.

Vēstīts, ka koalīcijas partneru vidū panākta vienošanās minimālo algu nākamgad celt no pašreizējiem 380 eiro līdz 430 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!