Foto: LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) cer, ka mikrouzņēmumu nodokļa likmes pieaugums būs mazāks, un likme būs 12-15%, pavēstīja LTRK sabiedrisko attiecību konsultante Rūta Grikmane.

LTRK atzīst, ka nav normāli, ka risinājumi radušies tikai dažas nedēļas pirms 2017. gada, taču pašreizējais regulējums ir "milzīgs brāķis, kas jāizlabo, citādi prognozējam negatīvas sekas – palielināsies bezdarbs un ēnu ekonomika".

Uzņēmēji atzīst, ka nav "sajūsmā" par straujo mikrouzņēmumu likmes palielinājumu līdz 15%, cerot, ka pieaugums būs mazāks – robežās no 12 līdz 15%. "Tā ir maksimālā sāpju robeža, pēc kuras nešaubīgi palielināsies ēnu ekonomika, taču, nedarot neko, sekas var būt vēl ļaunākas," saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

LTRK aicina koalīcijas partnerus būt atbildīgiem un likt pie malas politiskās spēles, lai atbildīgi vēl šogad atrisinātu izveidojušos situāciju ar minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Jau vēstīts, ka pašlaik koalīcijai piedāvāts attiekties no minimālajām sociālajām iemaksām, tā vietā palielinot mikrouzņēmumu nodokļa likmi no 9% līdz 15%.

Šie papildu līdzekļi tiks novirzīti sociālajām budžetam. Savukārt par katra darbinieka sociālo apdrošināšanas jautājumu tikšot spriests, pārskatot nodokļu politiku kopumā, skaidroja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

LTRK ir Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 1800 individuāli biedri un vairāk kā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2014 .gadā pārsniedza 17,5 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!