Foto: Pixabay

Pašreiz strauja minimālās algas celšana nav ekonomiski pamatota, jo pati ekonomika nepieaug tik ātri, norādīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

"Šāds process var novest pie negatīvām sekām, īpaši mazajiem uzņēmējiem. Kā zināms, patlaban liela daļa strādājošo saņem minimālo algu vai pat mazāk, tāpēc uzņēmējiem būs jādomā, kā turpmāk to nodrošināt. Jau iepriekšējais paaugstinājums lika daudziem mazajiem uzņēmējiem pārskatīt savu turpmāko darbību, samazinot darbinieku skaitu vai ieviešot nepilna laika darba dienu," teica Endziņš.

Tāpat viņš pauda, ka nodokļu politiku valstī nepieciešams definēt vismaz dažu gadu laika posmam. "Pašreiz diemžēl vienīgā prognozējamā lieta valstī ir tā, ka nodokļu likmes un noteikumi nav prognozējami, tāpēc LTRK uzskata, ka nepieciešams izstrādāt un definēt nodokļu politiku valstī vismaz dažu gadu laika posmam, lai uzņēmēji varētu pilnvērtīgi plānot sava biznesa attīstību," sacīja Endziņš.

Jau vēstīts, ka minimālā alga Latvijā no šā gada sākuma ir paaugstināta no 320 eiro līdz 360 eiro.

Partija "Vienotība" koalīcijai piedāvās nākamgad palielināt minimālo algu līdz 400 eiro, kas būtu vairāk nekā pašlaik saņem strādājošie Igaunijā.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa norādījusi, ka viena no "partijas topa prioritātēm līdzās aizsardzības un iekšlietu budžeta palielināšanai būs minimālās algas celšana". Koalīcijas partneriem tikšot piedāvāts minimālo ienākumu slieksni palielināt no 360 eiro līdz 400 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!