Foto: F64

Mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likumā līdz jaunajam gadam iestrādās piektdien, 2. decembrī, ar uzņēmējiem saskaņotās izmaiņas, šodien pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Valdības un uzņēmēju pārstāvju piektdien panāktā vienošanās paredz, ka izmaiņas mikrouzņēmumu režīmā ir atliktas līdz brīdim, kamēr stāsies spēkā alternatīvs mazo uzņēmumu regulējums.

Kučinskis norādīja, ka darbs pie šī jautājuma tiks sākts ceturtdien, 8. decembrī, un ar izmaiņu veikšanu paredzēts "tikt galā" līdz jaunajam gadam.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrreizējai caurlūkošanai Saeimā atdevis sākotnēji pieņemtos Mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likuma grozījumos, kas paredzēja veikt izmaiņas mikrouzņēmumu režīmā. Parlaments 8. decembrī lems par šo grozījumu atkārtotu skatīšanu.

Kā ziņots, par iepriekš minētajām izmaiņām piektdien vienojās Kučinskis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK).

Decembrī valdība plāno iesniegt Saeimā grozījumus MUN likumā, papildinot to ar pārejas noteikumiem, proti, tās likuma normas, kas paredz mikrouzņēmuma režīma izbeigšanas termiņus, stāsies spēkā tikai pie nosacījuma, ja Saeimā tiks apstiprināts jauns mazo uzņēmumu regulējums.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš 2. decembrī sacīja, ka tādējādi Saeimā pieņemtie grozījumi MUN likumā, kurā paredzēts mikrouzņēmumu regulējuma izbeigšanas termiņš, pagaidām nebūs spēkā.

Kučinskis žurnālistiem stāstīja, ka ar LTRK ir panākts kompromiss, kas paredz, ka Ekonomikas ministrija (EM) līdz nākamā gada aprīlim izstrādās alternatīvu mazā biznesa regulējumu, kas tiks skatīts kontekstā ar kopējām izmaiņām nodokļu politikā. Premjers piebilda, ka piektdienas vienošanās neatceļ valdības ieceri veikt izmaiņas mikrouzņēmumu regulējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!