Foto: LETA
"DnB NORD Banka" brīdina, ka bankas klienti, kā arī ar banku nesaistīti cilvēki ir saņēmuši viltus elektroniskā pasta vēstules, kas nosūtīti it kā "DnB NORD" vārdā, prasot lietotāju datus. Banka aicina neveikt nekādas darbības e-pastā norādītajā interneta vietnē un šo e-pastu dzēst.

Cilvēkiem izsūtītas viltus vēstules ar saiti uz interneta vietni, kurā tiek prasīts ievadīt internetbankas lietotāja datus - ieejas vārdu, paroli un kodus. Interneta vietne, uz kuru ved saite no viltus e-pasta, pēc sava vizuālā noformējuma ir ļoti līdzīga īstajai internetbankas "iNORD" lapai.

Banka uzsver, ka nekad nesūta šāda veida e-pastus un nelūdz no klienta datus, kas nepieciešami internetbankas lietošanai (paroles un kodus). Banka atgādina, ka iekļūt internetbankā "iNORD" var no bankas mājas lapas www.dnbnord.lv vai arī, lietojot tiešo adresi https://www.inord.lv.

Šis krāpšanas veids pasaulē ir pazīstams ar apzīmējumu "phishing". Krāpnieki, izsūtot šādus e-pastus, mēģina maldināt cilvēkus un ļaunprātīgi izvilināt konfidenciālu informāciju no banku klientiem.

Ja bankas klientiem rodas šaubas par kādu savu darījumu, no bankas saņemtu e-pastu, vēstuli vai zvanu, DnB NORD Banka lūdz nekavējoties sazināties ar banku (e-pasts: info@dnbnord.lv, tālruņa numurs:  1880).  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!