Foto: LETA

Nākamgad valdības prioritārajiem pasākumiem būs pieejami 144,1 miljons eiro, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrija.

Pēc finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) vadītās darba grupas budžeta sagatavošanai diskusijām par atbalstāmajām jaunajām politikas iniciatīvām (JPI) un citiem prioritārajiem pasākumiem tika sagatavoti priekšlikumi ministrijām un citām centrālajām valsts pārvaldes iestādēm kopumā atbalstīt finansējumu JPI un citiem prioritārajiem pasākumiem 144,1 miljona eiro apmērā 2017. gadam, 157 miljonus eiro apmērā 2018. gadam un 155 miljonus eiro apmērā 2019. gadam.

Ceturtdien Ministru kabineta (MK) sēdē tika atbalstīta papildu 16,9 miljonu eiro piešķiršana, lai pilnā apmērā nodrošinātu jaunas darba samaksas sistēmas ieviešanu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, kā arī atlīdzības sistēmas sakārtošanai Valsts ieņēmumu dienestā.

Ziņots, lai veicinātu ambulatoro un stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, valdība vienojās Veselības ministrijai novirzīt papildu vēl septiņus miljonus eiro. Tādējādi kopā ar otrdien MK sēdē piešķirtajiem papildu trīs miljoniem, šim mērķim kopā piešķirti 10 miljoni eiro.

Tāpat valdība atbalstīja Tieslietu ministrijas iesniegto priekšlikumu par papildu finansējuma piešķiršanu Satversmes aizsardzības biroja darbības nodrošināšanai 2,5 miljonu eiro apmērā ik gadu.

MK tika atbalstīta papildu finansējuma piešķiršana arī Tiesībsarga biroja administratīvās kapacitātes stiprināšanai 13,1 tūkstoša eiro apmērā 2017. gadam un 9,9 tūkstošu eiro apmērā gan 2018. gadam, gan 2019. gadam.

Ņemot vērā to, ka valdība lēma par minimālās algas palielināšanu līdz 380 eiro, papildu finansējums valsts pārvaldes iestādēm piešķirts arī zemāko mēneša darba algu izlīdzināšanai un minimālās algas palielinājuma nodrošināšanai.

Ziņots, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) no visiem iesaistītajiem partneriem saņēmis solījumu, kas 2018. gads būs veselības aprūpes reformu pabeigšanas gads.

Plānots, ka jau nākamgad tiks sākts strādāts pie tā, lai sagatavotos vērienīgai veselības nozares reformai, savukārt 2018. gadā tā tiks īstenota, pēc ārkārtas valdības sēdes ceturtdien teica Kučinskis. Jānorāda, ka jau vairākkārt, veidojot budžetu, veselība minēta kā viena no galvenajām prioritātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!