Foto: LETA

Krāpšanās rezultātā ar kases aparātiem Latvijas valsts budžets zaudē ap pusmiljonu eiro dienā, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Šāda veida krāpniecība ir būtiska problēma ēdināšanas jomā un mazumtirdzniecībā, sacīja Cīrule.

Problēma kopumā ir liela, taču tādi gadījumi kā vērienīgā tā dēvētā "Gan bei" lieta nav konstatēti. Ir gan fiksēti citi gadījumi, un VID tuvākajā laikā cer, ka varēs informēt par rezultātiem, sacīja VID vadītāja.

Tāpat Cīrule pauda cerību, ka būs gadījumi, kur atbildīgās personas saņems sodu.

Viņa atzina, ka ēnu ekonomikas mazināšanas ziņā, Latvijai, salīdzinot ar citām Eiropas Savienības valstīm, "vēl ir ko darīt".

Jau ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija 2014.gada nogalē paziņoja, ka apturējusi noziedzīga grupējuma darbību, kas nodarbojās ar sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu kases aparātu datu "sagrozīšanu".

Tā dēvētajā "Gan Bei" krimināllietā VID kopumā deviņas personas atzina par aizdomās turētajām. Septiņas personas bija no sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma un divas personas, kas saistītas ar kases aparātu apkalpojošo dienestu.

Pērn Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apstiprināja vienošanos par prasītajiem sodiem tā dēvētajā "Gan Bei" krimināllietā.

Prokurors bija noslēdzis vienošanos par vainas atzīšanu un sodu ar deviņām fiziskajām personām apsūdzībā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas organizētā grupā, ar ko Latvijas valsts budžetam nodarīts mantiskais zaudējums kopsummā 957 799 eiro apmērā. Turklāt prokurors noslēdzis vienošanos procesā par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu divām juridiskajām personām, kuru interesēs izvairīšanās no nodokļu nomaksas bija izdarīta.

Vienošanās noslēgšanas brīdī valsts budžetam nodarītais mantiskais zaudējums ir pilnībā atlīdzināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!