Foto: Pixabay

Jaunākajā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publiskotajā nodokļu parādnieku sarakstā pagājušā gada decembrī ievērojamā skaitā parādījušies bijušie un tagadējie tiesu izpildītāji, notāri, maksātnespējas administratori un advokāti, raksta "Latvijas Avīze".

Laikraksts parādnieku sarakstos atradis Robertu Šilingu, Danielu Neibergu, Jāni Ilzēnu, Ingūnu Bobrovsku, Argitu Jaunsleini, Edgaru Kareli, Kasparu Selecki, Agri Taureni, Mārtiņu Zalānu, Ivettu Kaluginu, Kalvi Dūrīti, Ingu Muciņu, Ilzi Pilsētnieci, Lauri Liepu, Valteru Gencu, Uldi Zepu, Saniju Sproģi un Inesi Boži.

Tiesu izpildītāja Kalugina, kuras nodokļu parāda summa uzrādīta nepilni 40 000 eiro, atzinusi, ka viņai kā nodokļu maksātājai piemērots nodokļu atbalsta pasākums. "Vienmēr apzinīgi esmu pildījusi pienākumus pret valsti un laikus veikusi regulāros nodokļu maksājumus valstij. Lai pārvarētu īslaicīgi radušās nodokļu nomaksas grūtības un turpinātu veiksmīgi savus amata pienākumus, esmu izmantojusi VID doto iespēju un pieteikusies VID atbalsta pasākumam nokavējuma naudas dzēšanai," skaidrojusi Kalugina.

Savukārt cita tiesu izpildītāja Inese Bože informējusi, ka VID sarakstā minētais nodokļu parāds (nepilni 6200 eiro) bijis par 2017.gada novembri un ticis nomaksāts 29.decembrī. "Termiņš nomaksai bija 25.decembris, neparedzētu apstākļu dēļ nokavēju termiņu un apmaksu veicu minētajā datumā," skaidrojusi Bože.

Uz jautājumu, vai viņš ir tas Lauris Liepa, kam VID publiskajā datu bāzē norādīts 14 933,62 eiro nodokļu parāds, advokātu biroja "Cobalt" vadošais partneris Lauris Liepa vispirms paziņoja, ka šo informāciju nekavējoties pārbaudīšot, bet pēc tam - ka "mans grāmatvedis ziņo, ka šis nav mans gadījums".

VID tikmēr skaidro, ka "konkrētajā kategorijā nav vērojamas īpašas izmaiņas nodokļu parādnieku skaita ziņā", turklāt pieredze liecinot, ka lielākā daļa advokātu, zvērinātu tiesu izpildītāju un notāru nenonāk nodokļu parādnieku sarakstā, jo nodokļu maksājumus pārsvarā veic noteiktajā termiņā un apmērā. Savukārt tie minēto profesiju pārstāvji, kas atrodas nodokļu parādnieku sarakstā, lielākoties esot deklarējuši saimnieciskās darbības gaitā maksājamas nodokļu saistības, taču maksājumus nav veikuši laikus, bet atsevišķiem sarakstā esošajiem minēto profesiju pārstāvjiem parāds veidojies arī nodokļu kontroles dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!