Foto: PantherMedia/Scanpix

Valdībai šogad būtu jāatceļ pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme pārtikai, uzskata Latvijas pārtikas ražotāju grupas "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

Pēc viņa teiktā, PVN likmes pārtikai samazināšana līdz nulle procentiem dotu neatsveramu ieguvumu ražotājiem, patērētājiem un tautsaimniecībai kopumā. "Tas dos reālu labumu Latvijas pārtikas ražotājiem, jo visiem veikalniekiem atvieglosies naudas plūsma. Viņiem vairs nebūs izdevīgāk pirkt [produkciju] no Polijas un Lietuvas, un mēs būsim konkurētspējīgāki," sacīja Gulbis.

Pēc viņa teiktā, ministrijas, sevišķi, Finanšu ministrija (FM), līdz šim nav vēlējušās saprast, cik būtiski ir samazināt PVN likmi pārtikai. "Es domāju , ja viņi atmestu visas citas lietas un sakoncentrētos uz šito [PVN likmes samazināšanu pārtikai līdz nulle procentiem], tad tas jau būtu pietiekami daudz veselai piecgadei. (..) Es domāju - ar šo vienu viņi mierīgi varētu sev nopelnīt bonusus līdz nākamajām vēlēšanām, ieskaitot tās. Ļoti daudz cilvēku būtu pateicīgi valdībai," atzina Gulbis.

"NP Foods" apvieno Latvijas un Lietuvas pārtikas, tirdzniecības un loģistikas uzņēmumus "Laima", "Staburadze", "Gutta", "Staburadzes konditoreja", "Saldumu tirdzniecība", "NP Logistics". Tas ir Latvijas lielākais vadības uzņēmums saldumu un dzērienu nozarē. Par "NP Foods" īpašnieku pērn septembra sākumā kļuva Norvēģijas kompānija "Orkla", bet līdz tam uzņēmuma vienīgais īpašnieks bija Maltā reģistrētā kompānija "Nordic Partners Food Limited". Kompānija 2013.gadā strādāja ar 64,323 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās 3,6 reizes un sasniedza 1,107 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!