Foto: Reuters/Scanpix

Par 30% tiks paaugstinātas nodokļa likmes azartspēļu automātiem un galda spēlēm, paredz Saeimas Budžeta komisijā galīgajā lasījumā atbalstu guvušie grozījumi likumā "Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli".

Budžeta komisijas atbalstu guvušie grozījumi paredz par 30% palielināt azartspēļu nodokļa likmi ruletei, kāršu un kauliņu spēlēm, videospēlēm un mehāniskajiem automātiem.

Ruletei, kāršu un kauliņu spēlēm azartspēļu nodokļa likme tiks paaugstināta no 18 tūkstošiem eiro līdz 23,4 tūkstošiem par katru galdiņu, savukārt videospēlēm un mehāniskajiem automātiem azartspēļu likme tiks paaugstināta no 3204 eiro līdz 4164 eiro par katru spēles vietu.

Tāpat komisija lēma atbalstīt parlamentārieša Imanta Parādnieka (NA) priekšlikumu, kas paredz papildināt likumu ar normu, ka par kāršu, kauliņu spēles un ruletes galdu, kas tiek izmantots azartspēļu video tiešsaistei ar trešajām personām, būs jāmaksā 11,7 tūkstoši eiro.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas dati liecina, ka pēdējos gados vērojams būtisks spēļu galdu un spēļu automātu skaita pieaugums. 2017. gada martā, salīdzinot ar pērnā gada martu, azartspēļu automātu skaits pieaudzis par 2,5% un spēļu galdu skaits – par 30%.

Grozījumos ietvertās izmaiņas paredz maijā apstiprinātās valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021. gadam, lai novirzītu nodokļu slogu no darbaspēka uz patēriņu un kapitālu.

Plānots, ka grozījumi stāsies spēkā 2018. gada 1. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!