Foto: LETA
Priekšlikums par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atcelšanu vienīgajam īpašumam tiks vērtēts, diskutējot par NĪN iespējamo reformu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pirmdien žurnālistiem sacīja, ka viens no šīs valdības prioritāri veicamajiem darbiem ir nodokļu sistēmas inventarizācija. Tiks vērtētas arī iespējamās NĪN izmaiņas.

Savukārt iedzīvotāju iniciatīva varētu būt par pamatu vienam no izmaiņu variantiem, kuru apspriedīs valdība, norādīja Kučinskis. Viņš arī teica, ka šajā kontekstā varētu apsvērt iespēju runāt par konkrētu platību vienīgajam mājoklim.

Kā ziņots, sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" nepilna mēneša laikā savākti nepieciešamie paraksti par NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam.

Patlaban par iniciatīvu parakstījušies jau 10 454 cilvēki, tātad drīzumā šo priekšlikumu varēs iesniegt Saeimā.

Iniciatīvas iesniedzēja Liāna Hiršsone raksta, ka ar šo iniciatīvu ierosina "atcelt NĪN vienīgajam īpašumam - dzīvesvietai, par piemēru ņemot visu ES dalībvalstu pozitīvo pieredzi, proti, NĪN vienīgajam īpašumam nepiemēro vai piemēro 0,1% likmes apmērā no nekustamā īpašuma vērtības".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!