Foto: LETA

Koalīcija vienojusies, ka Latvijas Radio5 jeb "Pieci.lv" finansējums nākamgad netiks samazināts, pirmdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē paziņoja Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra (ZZS).

Putra pavēstīja, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) nav vienīgais, kurš saņēmis zvanu no sabiedrisko mediju vides. Zvanus saņēmuši arī Saeimas frakciju vadītāji. Kā skaidroja Putra, Kučinskis ir atsaucies un pavēstījis, ka finansējums "Pieci.lv" netiks samazināts.

Putra arī pavēstīja, ka, braucot uz Saeimu no Liepājas, mēdz klausīties konkrēto radio. Viņš uzsvēra, ka grib dzirdēt mūziku nevis, kā "[Toms] Grēviņš dzen jokus".

Viņš ieteica Budžeta komisijai un citām attiecīgajām Saeimas komisijām sanākt kopā, lai izvērtētu esošo finansējumu Latvijas Radio, tostarp "Pieci.lv".

Komisija lēma, ka 130 tūkstošus eiro jaunas multimediālas latviešu aktuālās populārās mūzikas platformas veidošanai ņems no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Par lēmumu gandarīts nebija Budžeta komisijas deputāts Imants Parādnieks (NA).

Viņš uzsvēra, ka radio "Pieci.lv" nav sasniedzis mērķi un ir krietni pārfinansēts.

Par priekšlikumu vēl būs jālemj Saeimai.

Plānots, ka galīgajā lasījumā par budžetu Saeima lems 23. novembrī.

Ziņots, ka pirmdien Budžeta komisija turpina vētīt nākamā gada valsts budžeta projekta un vidēja termiņa budžeta ietvara likumprojekta priekšlikumus otrajam lasījumam. Sākotnēji komisija atbalstīja priekšlikumu, kas paredz finansējuma pārdali, lai izveidotu multimediālu mūsdienu latviešu populārās mūzikas programmu.

Tas paredzēja pārdalīt finanšu līdzekļus no budžeta apakšprogrammas "Radioprogrammu veidošana uz izplatīšana" uz apakšprogrammu "Komerciālās televīzijas un radio" 130 tūkstošu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!