Foto: Pixabay

Ministru kabinets ceturtdienas sēdē lēma palielināt finansējumu atbalsta programmā "Mikrokreditēšana un aizdevumi uzsācējiem", novirzot starta aizdevumu izsniegšanai papildu 10 miljonus eiro, informē Ekonomikas ministrija.

"Labas idejas, kombinācijā ar nepieciešamo finansējumu īstajā brīdī var izaugt par dzīvotspējīgu un peļņu nesošu uzņēmumu, kas veiksmīgi var turpināt attīstīties ne tikai valsts, bet arī plašākā mērogā. Papildinot atbalsta programmu uzņēmējdarbības uzsācējiem ar 10 miljoniem eiro, mēs veicināsim ne vien jaunu uzņēmumu rašanos, bet arī dosim iespēju nesen dibinātiem uzņēmumiem attīstīt un paplašināt savu biznesu. Jāuzsver, ka aizdevumu šai programmā var saņemt ne tikai jau esoši uzņēmumi, bet arī pašnodarbinātas personas vai arī tad, ja uzņēmums vēl nav dibināts," norāda ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Šobrīd programmas ietvaros atbalstīti 375 biznesa uzsācēji un atbalsts programmā kopumā sniegts 513 komersantiem. Līdz šim pieejamais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums programmā bija 6 miljoni eiro, bet ar piešķirto papildu finansējumu "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" šogad varēs izsniegt aizdevumus vēl vismaz 230 uzņēmumiem – biznesa uzsācējiem un esoša biznesa attīstībai vai paplašināšanai.

Vienlaikus, ņemot vērā, ka saimnieciskās darbības veicēju vidū joprojām ir jūtama Covid-19 radītā negatīvā ekonomiskā ietekme, uzņēmumiem būs iespēja pagarināt kopējo aizdevuma termiņu līdz 12 mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!