Foto: LETA

Ministru prezidents un finanšu ministre var piedāvāt valsts budžeta apspriešanu nepārvērst par naudas dalīšanas procesu, taču par to jāvienojas kopā ar valdības darba devējiem jeb Saeimu, pirmdien, 28. novembrī, pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS).

"Saeima ir mūsu darba devējs, un dabiski, ka tam ir jābūt kopīgam lēmumam. Tas nav finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) autonoms uzdevums," norādīja valdības vadītājs.

Valdības izstrādātajā valsts budžeta projektā Kučinskis nepilnības neredz, taču tā pieņemšana esot gan izpildvaras, gan Saeimas kopīgā atbildība. Ministru kabineta sagatavotajam budžeta projektam deputāti iesniedza vairākus savus priekšlikumus, atzīmēja premjers.

Kā ziņots, partijas "Vienotība" valde aicinājusi Kučinski un Reiznieci-Ozolu sakārtot un pilnveidot valsts budžeta pieņemšanas procesu un komunikāciju, padarot to sabiedrībai saprotamāku, informēja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

"Diemžēl veids, kā tika pieņemts 2017. gada valsts budžets, raisījis asu sabiedrības neapmierinātību un pārmetumus," norāda "Vienotības" pārstāvji.

Sabiedrībā kritiku izsaukusi līdzekļu piešķiršana dažādiem koalīcijas, tajā skaitā "Vienotības" politiķu, pieteiktajiem projektiem. Cita starpā tiek pausta neizpratne par prioritāšu izvēli, norādot, ka nauda jāatvēl būtiskākiem jautājumiem.

Jau vēstīts, ka, vērtējot budžeta likumu, Saeimā atbalstīti deputātu priekšlikumi jeb tā dēvētās kvotas par aptuveni 20 miljoniem eiro. Deputāti lēma atvēlēt finansējumu dažādiem sporta infrastruktūras objektiem, reliģiskām organizācijām, kā arī dažādiem pašvaldību projektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!