Foto: Reuters/Scanpix

Ministru kabinets 2012.gada budžeta grozījumos otrdien plāno sadalīt vēl miljonu latu, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā „Labrīt Latvija!” sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V)

Viņš sacīja, ka ir saņemti priekšlikumi no deputātiem par vairākiem miljoniem latu, taču tos visus nav bijis iespējams atbalstīt, jo kopējais budžeta apjoms ir ierobežots. Finanšu ministrija (FM) centusies tos vērtēt un atbalstīt arī opozīcijas priekšlikumus.  

Atbalstītie, deputātu iesniegtie ap miljona latu priekšlikumi bijuši attiecībā uz vairākām skolām, sociālās aprūpes centriem, pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām, sacīja Dombrovskis.

Premjers atzina, ka valdība iepriekš atbalstījusi prioritāriem pasākumiem 70 miljonus latu, vēl miljons latu tiks dalīts no deputātu iesniegtajiem priekšlikumiem. Tāpat saņemti un atbalstīti arī vairāki ministriju priekšlikumi.

Pilnais saraksts ar valdības atbalstītajiem un neatbalstītajiem priekšlikumiem būs pieejams pēc otrdienas valdības sēdes.

Kā ziņots, budžeta grozījumiem uz otro un galīgo lasījumu  saņemti diezgan daudzi priekšlikumi, taču koalīcijas sadarbības padomē tie vēl nav skatīti, diskusijas par tiem atstājot otrdien valdības sēdes slēgtajā daļā, kā arī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā.

Tomēr jau pašlaik paredzams, ka izdevumu daļa līdz ar iesniegto priekšlikumu izskatīšanu varētu būt lielāka nekā prognozēts, tostarp budžeta grozījumiem saņemts priekšlikums par dzīvokļa iegādi eksprezidenta Valda Zatlera vajadzībām.

"Skaidrs, ka, izvērtējot gan ministriju priekšlikumus, gan Saeimas deputātu priekšlikumus, būs papildus izdevumu pozīcijas, bet jebkurā gadījumā to apjoms būs ierobežots," iepriekš teica Dombrovskis. 


Saeima 22.augustā pirmajā lasījumā atbalstīja 2012.gada valsts budžeta grozījumus, bet otrajā un galīgajā lasījumā tos plānots apstiprināt Saeimas plenārsēdē 13.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!