Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai, atbilstoši Pasta likumam, kompensētu abonētās preses izdevumu piegāžu lauku apvidos radīto zaudējumu daļu par 2013.gadu, kā arī 2014.gada pirmo pusgadu, pasta pakalpojuma sniedzējam VAS "Latvijas Pasts" no valsts budžeta tiks piešķirti 1,18 miljoni eiro, portālu "Delfi" informē Satiksmes ministrija.

To paredz otrdien, 9.decembrī, valdībā atbalstītais rīkojuma projekts Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

2013.gadā abonēto preses izdevumu piegādes radījušas zaudējumus 4,29 miljonu eiro apmērā, savukārt, 2014.gada pirmajā pusgadā – 1,8 miljonus eiro.

Saskaņā ar Pasta likumu, zaudējumu aprēķins par abonēto preses izdevumu piegādi tiek veikts, pamatojoties uz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas noteiktām metodikām.

Zaudējumus kompensē divās daļās — pirmo maksājumu veic kārtējā gadā, pamatojoties uz pirmā pusgada operatīvajiem datiem, bet ar otro maksājumu kompensē atlikušo zaudējumu daļu, saskaņā ar auditētā ziņojumā ietvertajiem datiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!