Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājam ir jāpaaugstina atalgojums, taču tas jādara pakāpeniski, žurnālistiem sacīja finanšu ministre, premjerministra pienākumu izpildītāja Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa norādīja, ka atalgojuma apjoms ir viens no iemesliem, kāpēc VID vadītāja sākotnējais konkurss beidzies bez rezultāta . Pēc politiķes teiktā, konkursā nebija pieteikušies atbilstoši kandidāti.

"Protams, VID vadītājam būtu jāpalielina atalgojums, bet to nevar darīt strauji. Ja būtu pārlieku liela atalgojuma starpība starp vadītāju un darbiniekiem, būtu grūti vadīt dienestu, jo jābūt gan finansiāli, gan emocionāli motivētai komandai. Tāpat, protams, VID ir īpaša iestāde, bet tikpat īpašas ir arī citas - Valsts policija, Ģenerālprokuratūra un citas. Tad viņi varētu teikt "mēs esam tikpat svarīgi kā VID, lūdzu, palieliniet arī mums atalgojumu"," sacīja Reizniece-Ozola.

Politiķe teica, ka atbalsta pakāpenisku VID vadītāja atalgojuma celšanu.

Jau ziņots, ka par to, vai oficiāli virzīt VID vadītāja amatam virzīt Valsts vides dienesta (VVD) vadītāju Ingu Koļegovu, tiks lemts pēc atkārtotas tikšanās ar viņu, kā arī pēc sarunas ar ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), taču viņa vēl arvien ir vienīgā amata kandidāte.

Savukārt koalīcijas partiju pārstāvji norāda, ka viņiem vēl nav skaidrības par atbalstu kandidātei, ar kuru viņi nav paspējuši tikties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!