Foto: DELFI
Valsts ieņēmumu dienests (VID) apkopojis informāciju par VID administrēto ieņēmumu izpildi 2010. gada piecos mēnešos un konstatējis, ka ieņēmumu plāns ir pārpildīts, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrija (FM). Kopsummā šā gada piecos mēnešos valsts budžeta ieņēmumos, ko administrē VID, saņemti 1,49 miljardi latu, kas veido 102,6% izpildi pret plānu.

"Gatavojot šā gada budžeta ieņēmumu plānu, ministrija ir vadījusies no piesardzīgām prognozēm par 2010. gada budžeta ieņēmumiem. Šī plāna izpilde ar nelielu pārsvaru liecina, ka prognoze ir sagatavota korekti. Budžeta ieņēmumu izpilde ir Valda Dombrovska (JL) valdības darba rezultāts, kas ir orientēts uz finanšu stabilitātes atjaunošanu, lai pēc iespējas ātrāk varētu atgūties tautsaimniecība," norāda finanšu ministrs Einars Repše (JL).

VID administrētie valsts pamatbudžeta ieņēmumi bez iedzīvotāju ienākuma nodokļa un dabas resursu nodokļa, kuru ieņēmumi tiek sadalīti starp valsts pamatbudžetu un pašvaldību budžetiem, piecos mēnešos bija 716,9 miljonu latu apmērā, kas veido 108% izpildi pret plānu, informē FM.

Valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas kopā ar atskaitījumiem otrā līmeņa pensiju ieguldījumu plāniem bija 460,7 miljonu latu apmērā, izpildot 99% no plānotā.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumi šā gada piecos mēnešos veidoja 57 miljonus latu, kas ir 107,6% no plānotā apjoma, bet pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi bijuši 335,9 miljoni latu, kas par 22% pārsniedz plānoto.

Akcīzes nodoklī tika iekasēti 179,9 miljoni latu, kas par 7,1% atpaliek no plānotā iekasēšanas apjoma. Akcīzes nodokļa ieņēmumi no alus pārsnieguši plānu par 25,9%, naftas produktu akcīzes nodokļa ieņēmumi ir izpildīti 100% apmērā, taču ieņēmumi no akcīzes nodokļa tabakas izstrādājumiem atpalikuši no plāna par 30,4%. Salīdzinājumā ar šā gada pirmajiem mēnešiem ieņēmumi no akcīzes nodokļa tabakas izstrādājumiem uzlabojās, tā, piemēram, februārī tie bija 44% apmērā, bet maijā jau ap 80%.

Azartspēļu un izložu nodokļa ieņēmumi bija 5,6 miljonu apmērā, kas veido 110% izpildi pret plānu, bet muitas nodokļa ieņēmumi piecos mēnešos atpaliek no plānotā par 2,5% un ir 6,1 miljons latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!