Foto: DELFI
Rēzeknei ielu stāvokļa uzlabošanai piešķirs 2,39 miljonus eiro Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējuma, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Līdzfinansējumu plānots piešķirt, lai novērstu infrastruktūras pārrāvumus pilsētās un radītu alternatīvu maršrutu tranzīta un kravas transportam, atdalot to no sabiedriskā transporta plūsmām. Norādītajam mērķim atvēlētie līdzekļi ir daļa no ES 2014.-2020.gada plānošanas perioda ietvaros paredzētā ES līdzfinansējuma nacionālās nozīmes attīstības centriem, izņemot Rīgu, 37,7 miljonu eiro apmērā.

Rēzeknei piešķirtos līdzekļus nosaka valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais un Satiksmes ministrijas (SM) izstrādātais noteikumu projekts programmas "Izaugsme un nodarbinātība" pasākuma Nacionālas nozīmes attīstības centru integrēšana TEN-T tīklā" īstenošanai. Projektā atbalstāmās darbības ir jaunu maģistrālo ielu un esošo maršrutu attīstība, kas nodrošina atsevišķu pilsētu daļu efektīvu savstarpējo sasaisti un sasaisti ar TEN-T tīkli - alternatīvu kravas ceļu izbūve, pārbūve vai modernizācija.

Rēzeknes pilsētas domes attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs norādīja, ka Rēzeknes projekta ietvaros plānots restaurēt Latgales ielas pieguļošās teritorijas, apakšzemes komunikāciju, apgaismojumu, ietves, luksoforus un skvēru Latgales ielas un Atbrīvošanas alejas krustojumā. Projekta ietvaros paredzēts arī Latgales ielas krustojumu ar Kr.Barona ielu aprīkot ar luksoforu sistēmu.

Sākotnējo novērtējumu veica SM, kura laikā identificēja infrastruktūras attīstības vajadzības nacionālās nozīmes attīstības centros, kā arī apzināja potenciālos projektus tajos. Kopumā pilsētu pašvaldības iesniedza 32 sākotnējās projektu idejas. No tām identificēti prioritārie projekti, kuru īstenošana atbilst pasākuma mērķim un nacionālo attīstības centru izvirzītajām prioritātēm.

Projektu iesniegumu atlasi organizēs Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA), kas izstrādās projektu iesniegumu atlases nolikumu, veiks projektu vērtēšanu un slēgs vienošanos ar projektu iesniedzējiem par projektu īstenošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!