Foto: LETA
Pēc trīs dienu ilgas spriešanas Rīgas domes (RD) deputātu vairākums piektdien atbalstīja nākamā gada budžetu. Visu trīs dienu garumā portāls "Delfi" notikumiem sekoja līdzi teksta tiešraidē.

Par budžetu domnieki sāka spriest trešdien. Jau rīta agrumā opozīcijas partijas paziņoja, ka budžetu neatbalstīs, bet pie Rātsnama durvīm pulcējās vairāki desmiti iedzīvotāju, mudinot domi glābt Āgenskalna tirgu.

Spriešana par budžetu trešdien sākās pulksten 11 un ar vairākiem pārtraukumiem ilga līdz pulksten 19. Visu dienu uz domes opozīcijas deputātu jautājumiem atbildēja par "Rīgas galveno grāmatvedi" nodēvētā domes Finanšu departamenta direktore Tiknuse.

Galveno opozicionāru nepatiku un jautājumus izpelnījās plānotā 108 miljonu eiro dotācija pašvaldības SIA "Rīgas satiksme", kas veido desmito tiesu no visiem 955 miljonu eiro budžeta izdevumiem.

Ar ieskatu nākamā gada budžetā, trešdienas sēdes gaitu, kā arī tajā notikušajiem kurioziem iespējams iepazīties pirmās dienas teksta tiešraides arhīvā.

Arī ceturtdien domnieki turpināja izprašņāt Tiknusi, pēc tās deputāti ķērās klāt debatēm par nākamā gada pilsētas budžetu. Tajās bez opozīcijas partiju pārstāvjiem iesaistījās arī domes pozīcijas deputāti, slavinot plānoto.

Asus pārmetumus opozicionāriem veltīja gan Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), gan viņa vietnieks Andris Ameriks (GKR). Sēde ar vairākiem pārtraukumiem ilga no pulksten 11 līdz pulksten 18, kad tika lemts sēdei izsludināt pārtraukumu līdz piektdienai.

Ar ceturtdienas sēdes gaitu var iepazīties šeit.

Domniekiem vēl priekšā asas debates par nākamgad plānoto, kā arī 66 priekšlikumu izskatīšana.

Ziņots, ka nākamā gada budžetu jau akceptējusi mēra Ušakova vadītā Finanšu un administrācijas lietu komiteja, taču galavārds jāsaka domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!