Foto: LETA

Rīgas domes pagaidu administrācija plāno lemt par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) apmaksas termiņa atkārtotu pagarināšanu.

Iepriekš NĪN apmaksas termiņš par pirmo ceturksni pārcelts no 31. marta uz 15. maiju, bet tagad to plānots pagarināt līdz 1. jūlijam. Pašvaldībā aplēsts, ka summa, kuras samaksas termiņš tiek pagarināts, ir 7,53 miljoni eiro.

Vienlaikus administrācija arī plāno pagarināt NĪN samaksas termiņu par otro ceturksni no 15. maija līdz 17. augustam. Šajā gadījumā summa, kuras apmaksas termiņš tiks pārcelts, ir 21,68 miljonus eiro.

Tas nozīmē, ka līdz minētajiem datumiem par neveiktajiem maksājumiem netiks aprēķināta nokavējuma nauda. Izmaiņas attieksies uz visiem NĪN maksātājiem, kuriem ir pienākums maksāt nodokli par Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem.

Administrācijas sēde, kurā lems par šo jautājumu, vēl nav sasaukta, tomēr ir publicēta informācija par tuvākajā laikā izskatāmajiem jautājumiem.

Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju pašvaldībām ir tiesības pārcelt NĪN apmaksas termiņu.

Likums "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību" paredz, ka pašvaldībām 2020. gadā ir tiesības noteikt citus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, kas atšķiras no likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" noteiktajiem, tos pārceļot uz vēlāku laiku 2020. gada laikā.

NĪN maksājumu termiņus pārplānojušas jau virkne pašvaldību - Jelgava, Olaine, Liepāja un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!