Foto: LETA

Neskatoties uz ātri pieņemto 2015.gada valsts budžetu, brāķim tajā nevajadzētu būt, intervijā sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

"Ministriju rīcībā ir profesionālu ierēdņu saime, kas bija atbildīga par šī budžeta gatavošanu. Turklāt šis budžets bija loģisks turpinājums iepriekšējās valdības darbam, tādēļ tur nekādam brāķim nevajadzētu būt," teica Rimšēvičs.

Viņš arī atzīmēja, ka bija ļoti svarīgi, lai šā gada budžets tiek pieņemts.

"Es arī esmu gatavs uzņemties kritiku par to, ka mēs augustā izteicām prognozi, ka 2015.gadā ekonomikas pieaugums varētu būt 2,7%. Tomēr pirms pašas budžeta pieņemšanas sākt diskusiju par to, vai izaugsme būs 2,8%, 2,5%, varbūt 2,3% vai 2%, un tad pēdējā brīdī mēģināt kaut ko nogriezt, tas būtu vēl sliktāk. Tagad gada laikā mēs varēsim skatīties, kāda ir situācija, un korekcijas varēs veikt gada otrajā pusē. Tomēr svarīga ir arī otra puse - lai cilvēki saprot, ka ekonomika neattīstīsies tik strauji kā bija domāts, un tādēļ nevar prasīt no budžeta vēl 20, 30 vai 40 miljonus eiro klāt vēl tam un tam," teica Latvijas Bankas prezidents.

Vienlaikus Rimšēvičs atzīmēja, ka ir svarīgi arī tas, ka Latvijā pēdējo gadu laikā nav vērtēti tā saucamie nulles budžeti, kad tiek iziets cauri visām pozīcijām un izvērtēts, kādas funkcijas ir bijušas, vai kādas jau nav zaudējušas aktualitāti, kādas reformas ir veiktas un kādas nav. "Tad naudu varētu apsaimniekot daudz efektīvāk un ar ieekonomēto arī palīdzēt strukturālās reformas īstenot," viņš norādīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!