Foto: LETA
Risks par negodprātīgu mikrouzņēmuma nodokļa (MUN) režīma izmantošanu joprojām pastāv, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola.

Lai gan Saeimas akceptētie likuma grozījumi par MUN likmes atjaunošanu 9% apmērā pirmajos trijos uzņēmuma darbības gados paredz to piesaistīt fiziskai personai, ministre neizslēdza iespēju, ka teorētiski pēc mikrouzņēmuma pirmajiem trim darbības gadiem kāda cita persona no tās pašas kompānijas var uztaisīt analogu mikrouzņēmumu, tādējādi apejot ierobežojumu un atkal iegūstot 9% MUN likmi.

"Tāds risks gan ir, bet mēs paļaujamies, ka uzņēmēji nodarbojas ar uzņēmējdarbību ne jau ar mērķi blēdīties. Ja viņi ir izveidojuši uzņēmumu un tas labi strādā, nedomāju, ka viņi riskēs sabojāt savu reputāciju, zaudēt partnerus, šādā veidā darbojoties. Protams, vienmēr būs kāds, kas mēģinās apiet jebkuru sistēmu," pauda Reizniece-Ozola.

MUN 9% apmērā no apgrozījuma ieviests kopš 2010.gada 1.septembra. Atbilstoši Saeimas lēmumam no šā gada 9% likme attiecas uz uzņēmuma saimnieciskās darbības pirmajiem trim gadiem tiem mikrouzņēmumiem, kuriem gada apgrozījums ir no 7000,01 līdz 100 tūkstošiem eiro. Šiem uzņēmumiem no darbības ceturtā gada likme ir 12% apmērā no apgrozījuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!